Persoonlijke ontwikkeling

Het leven draait in mijn ogen op ontwikkeling en groei. Dit doen we ons hele leven door het dat blijft een doorgaan proces. Het afgelopen jaar ben ik enorm gegroeid op zowel professioneel als persoonlijk gebied. Aan het begin van mijn stage had ik een aantal leerdoelen gesteld. Hier ben ik dan ook gericht mee aan de slag gegaan. Dit is zeker niet altijd makkelijk geweest en ik ben mezelf heel vaak tegengekomen. Zo ben ik een stuk minder onzeker geworden over het werk wat ik lever. Wel merk ik dat ik onzeker blijf over de dingen waar ik minder goed in ben. Dit geldt bijvoorbeeld voor het schrijven van teksten. Het afgelopen half jaar is gebleken dat ik daar moeite mee heb en daarom daar ook onzekerder over ben. 

Waar ik enorme stappen heb genomen is in het geven van feedback. Dit is iets waar ik het hele half jaar tegenaan heb gelopen. Ik vond het moeilijk om tegen collega te zeggen wat ik van haar werkgedrag vond. De communiceren en manier van werken vond ik niet fijn. Ik durfde het alleen niet goed te zeggen. Om dit uiteindelijk wel te doen heb ik verschillende stappen ondernomen zoals een training bij Good Habitz, gesprekken en reflecties. Deze gesprekken heb ik gevoerd tijdens de intervisie en met mijn stagebegeleidster. Ondanks dat ik het heel spannend vond ben ik blij dat ik het gedaan heb.

Al met al kan ik zeggen dat ik op een positieve wijze ben gegroeid heb afgelopen half jaar. Al deze dingen neem ik mee voor het verloop van mijn verdere loopbaan. Ik kijk goed terug op deze stageperiode en ben blij dat ik deze kans gekregen heb. 

Feedback geven voor de stage
20%
Feedback geven na de stage
75%
Annabel is flexibel, creatief, staat open voor nieuwe werkzaamheden. Het samenwerken heb ik als erg leuk ervaren en we hadden veel steun aan elkaar. We hebben veel gelachen, stress gehad en oplossingen verzonnen. Daarnaast kon ik bij Annabel terecht als ik ergens mee zat.
Lisa Haandrikman
Werkstudent/ Collega Trimm marketing

Intervisie

Elke dinsdag om 16:00 was de intervisie. Samen met mede stagiairs en werkstudenten gingen we in gesprek over de meest uiteenlopende onderwerpen. Hier zijn hele mooie en kwetsbare gesprekken ontstaan. Ook tijdens dit uur heb ik mezelf enorm ontwikkeld. Ik ben mijzelf vaak tegengekomen en kreeg vaak de spiegel voorgehouden. In het bijzonder wil ik Nienke (HR) bedanken. Zij is degene die ons aanspoorde om over bepaalde onderwerpen beginnen en stelde de juiste vragen. Dit heeft tot mooie open gesprekken geleidt. 

Het afgelopen half jaar heb ik hard gewerkt aan al mijn doelen, veel kennisontwikkeling gedaan en vooral veel plezier gehad. Er is geen dag geweest dat ik met tegenzin naar TRIMM ging. Ik heb enorm veel geleerd van Beau en Laurens, beide op andere disciplines. Ik ben dankbaar dat ik de tijd en ruimte heb gekregen om mijzelf zo enorm te ontwikkelen op zoveel verschillende gebieden. Ik kijk uit naar de komende tijd want ik zal aan de slag gaan als werkstudent bij TRIMM.